0007_ELMS_Rnd5_France_2013

 

 

De laatste twee ELMS races is Dennis ingezet om het duo Peter Kox en Nico Pronk te helpen naar een beter resultaat.

Deze twee races werden verreden op Hongaro-Ring in Hongarije en op Paul Ricard te Frankrijk. Helaas verliep Hongaro Ring iets minder voorspoedig omdat de opvallend rode Lamborghini Gallardo LP600+ al voor de aanvang race moesten staken.
Hierdoor waren ze in Paul Ricard extra gemotiveerd, maar gezien de BOP (Balans of Performace) test voor Ferarri wat beter uitviel, maakte het drietal weinig kans gezien ze op de rechte stukken alleen al 1 seconde verloren. Ondanks dat zijn ze toch als 4e van start gegaan, Nico heeft de eerste stint voor zijn rekening genomen en Dennis ging daarna, door tijd te besparen had het team besloten geen banden wissel uit te voeren, zodat we tijd sparen. Helaas bleek dat deze banden halverwege de stint op waren. De laatste drie bochten voor Dennis zijn pitstop kreeg hij een klapband, wel kon hij de pits nog halen voor de rijderswissel en nieuwe set banden. De laatste stint was voor Peter, die kreeg helaas na een half uur al te maken met een kapotte band. Dit was net na start- finish, dus dit betekende einde race.

 

” Dit jaar had ik niks te rijden, toen kwam V8 Racing met een mogelijkheid in Jerez met de Corvette te rijden, hierna volgde Kox Racing, waar ik aan twee races kon deelnemen. Helaas heb ik dit jaar een abonnement op pech, alle races uitgevallen. Mijn eerste race vanwege te hoge temperaturen, tweede race zijn we niet kunnen starten en de laatste race toen hadden we helaas tot twee keer toe een klapband. Ondanks dat ben ik blij dat ik toch drie weekenden in actie heb mogen komen.”